Diamant (sv. regler)

Antal spelare: 3 - 8
Speltid: 30 minuter
Rekommenderad ålder: från 8 år
Läs mer på Boardgamegeek
Tillverkare: Iello
Referens: IEL51332NO
Diamant – även publicerat som Incan Gold – är ett snabbt, roligt spel med en ”push your luck” mekanik. 

Spelarna utforskar djungeln eller olika grottor genom att vända upp korten från en kortlek och dela jämnt på ädelstenarna de hittar på vägen, de överblivna ädelsternarna placeras på korten. Innan nästa kort avslöjas har du chansen att lämna gruvan med dina rikdedomar, inklusive alla ädelstenar du får på vägen ut.

Varför skulle du vilja lämna? Eftersom kortleken också innehåller faror: skorpioner, ormar, giftgas, explosioner och stenras. När en speciell fara avslöjas för andra gången (t.ex. en andra skorpion), måste alla som fortfarande befinner sig i grottan eller på vägen släppa alla ädelstenar de har samlat på sig och fly. Tricket är att när fler spelare lämnar varje tur, växer din del av kakan större, vilket kanske kommer att inspirera dig att utforska djupare i grottan – men med risk att förlora allt.

Alla utgåvor av Incan Gold och senare utgåvor av Diamant inkluderar fem artefaktkort som blandas in i kortleken med ädelstenar och farokort, antingen ett per omgång eller alla på en gång. När ett artefaktkort avslöjas kan ingen ta detta kort och det placeras på vägen. Om exakt en spelare lämnar i slutet av en tur, samlar de inte bara alla ädelstenar som finns kvar på vägen, utan även artefakten, som är värd poäng i slutet av spelet.
295 kr
1 i butiken
3 på postorder

Relaterade produkter

Ett av skandinaviens bredaste spelutbud med över 60.000 olika artiklar i lager

Fraktfritt inom Sverige från 1500kr

Spelrum med över 100 sittplatser och aktiviteter varje kväll

 Recensioner på Facebook:
 4,9 av 5
Följ oss på Facebook

Recensioner på Google:
 4,8 av 5
Läs våra recensioner